B&K Senior Klub

 

 

 

Forside

Meddelelser

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Indmeldelsesblanket

Opslagstavlen

Fotoalbum

Historisk Samling

Meddelelser - 2014

 

Arkiv: 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011

 

 

5. december 2014

Sæt kryds i kalenderen

Generalforsamling
og nytårskur 201
5

B&K Senior Klub afholder sin efterhånden traditionelle nytårskur og årlige generalforsamling onsdag den 28. januar 2015 kl. 16.00-22.00 i Brüel & Kjærs kantine.

Gå ikke glip af denne mulighed for at møde mange gamle venner og kolleger - så sæt kryds i kalenderen.

Yderligere information vil blive sendt ud til alle medlemmer sidst i december eller først i januar.

 


15. oktober 2014

B&K Senior Klub arrangerer:
 

Besøg på
Ringsted Radiomuseum

 

Guidet tur og håndmadder

 

Tid:

Torsdag den 30. oktober 2014 kl. 16.00-18.30

Sted:    

Ringsted Radiomuseum, Sct. Hansgade 34, 4100 Ringsted

Pris:

Kr. 105,-. Prisen dækker entre, rundvisning og smørrebrød.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest mandag den 20. oktober 2014.

Danmark har stolte traditioner indenfor radiofonisk forskning med navne som H. C. Ørsted, Wilhelm Hellesen, Valdemar Poulsen og Peter L. Jensen. I 1962 beskæftigede de danske radio & tv-fabrikker og deres underleverandører 40.000 arbejdere og landet var selvforsynende med radio & fjernsyn. 

Ringsted Radiomuseum vil udbrede kendskabet til dansk radio- og tv-fabrikation gennem tiderne. Samlingen dækker en periode på omkring 100 år, fra 1900 til 2000, og består af fonografer og grammofoner, krystalapparater og radioer, højttalere og båndoptagere samt sort-hvid fjernsyn og farvefjernsyn.

R
adiomuseet, der drives af Radiohistorisk Forening Ringsted, har i dag cirka 4.000 apparater, tusindvis af komponenter, diagrammer og bøger. I museet kan du se henved 400 apparater i 40 tema-udstillinger, hvor der lægges vægt på danske opfindelser og dansk design. I år viser museet også en særudstilling med udvalgte radio- og tv-modeller fra Kongehuset.

Transport
Du må selv sørge for transporten til Ringsted, men tilmelder du dig, vil du få tilsendt en deltagerliste og kan eventuelt arrangere fælles kørsel med andre. Foretrækker du toget så se tiderne i oplysninger om transport.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 105,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson
Carsten Frederiksen, e-mail: cfrederiksen@c.dk eller tlf.: 20 49 72 18.Radiohistorisk Forening Ringsted hædrede i år Per V. Brüel ved at udnævne ham til pionermedlem.

 


30. september 2014

B&K Senior Klub arrangerer:

 

Rundvisning på

Museet for Søfart

 

Et krydstogt i søfartens historie…
 

Tid:

Torsdag den 6. november kl. 14.45 – ca. 17.00.

Sted:    

M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, Helsingør (se transport og kort (PDF)).

Pris:

Kr. 163,- per deltager. Inkluderer entre og rundvisning, samt kaffe og kage i museets cafe.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest mandag den 20. oktober 2014.

Tag med på en times rundvisning i 600 års søfartshistorie præsenteret i den gamle dok på Helsingør Skibsværft. Turen slutter med fælles hygge, kaffe og kage i søfartsmuseets cafe.

Transport over vand har i det meste af menneskehedens historie været langt den enkleste og billigste form for transport. Via søfarten og handelen har Danmark altid været bundet sammen med resten af verden. Det er den historie og den nutid, der bliver foldet ud på M/S Museet for Søfart, Danmarks nye søfartsmuseum.

Museumsbygningen er et stykke prisbelønnet arkitektur tegnet af BIG, Bjarke lngels Group. Publikum færdes i ét sammenhængende rumforløb, der breder sig på let skrånende gulve i skiftende højder omkring og hen over den gamle dok. De skrånende broer fører ned i et museum, placeret rundt om dokken.

I det internationale designmagasin FRAME er museets udstillingsdesign nr. 2 på listen over de 10 mest spændende udstillingsdesigns i verden. I tematiske nedslag vises de søfarendes mange udfordringer med at navigere på verdenshavene, blandt havnebyernes fristelser og i familiens favn. Her er myterne om det maskuline sømandsliv, om sejladsen på de danske kolonier og om verdenshandelen i dag.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 163,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson
Peter Wilhjelm, e-mail: wilhjelm@fsanet.dk eller tlf.: 41 34 04 08.
 


28. august 2014

B&K Senior Klub og
B
rüel & Kjær Idrætsklub tilbyder:

Senior-gymnastik

Spark ud, sig Hopla - og hyg med gamle kolleger!

Tid:

Torsdage kl. 8.30-9.30 fra den 11. september 2014 til medio juni 2015 – gratis prøvetime torsdag den 11. september!

Sted:    

BKIF Motionscenter, Bygning 10 på Linde Allé, Nærum

Pris:

Kr. 100,- pr. måned, + kontingent for medlemskab af idrætsklubben

Tilmelding:

Tilmelding senest 1. oktober til Svend Lysemose: slysemose@bksv.com

At sparke ud med benet og sige Hopla, opfattes ofte som et tegn på livsglæde, sagde Storm P. - kom og spjæt med!

B&K Senior Klub og Brüel & Kjær Idrætsklub kan igen i år tilbyde ugentlig gymnastik for seniorer, hvor alle kan være med - og hvor alle bliver udfordret.

Gymnastikken vil være baseret på Pilates, som er muskel- og balancetræning med kropsbevidstheden i fokus. Vi kombinerer muskler, åndedræt og bevidsthed i træningen. Pilates styrker, stabiliserer og smidiggør din krop, genopretter ubalancer og er meget effektiv til at forme den gode kropsholdning.  

Instruktør vil være Tina Hassenkam, der gennem en årrække har undervist i gymnastik, Pilates og yoga. Vi arbejder med små hold (maks. 6-7 deltagere) med individuel instruktion. Timen begynder med let kredsløbstræning ved brug af løbebånd, romaskine og motionscykel. 

Motionscentret faciliteter kan desuden benyttes frit på andre tidspunkter. Badefaciliteterne er gode, både med kvinde- og mandeomklædning, bemærk dog at der ikke er mulighed for at få aflåst sit tøj. Centeret findes i kælderen til bygning 10 på Linde Allé, hvor der er adgang alle ugens dage med elektronisk adgangskort - så du kan træne lige når det passer dig. 

Prisen er kr. 100,- pr. måned + kontingent for medlemskab af idrætsklubben (se nedenfor). Tilmelding via mail til Svend Lysemose.

Idrætsklubben Brüel & Kjær

Alle B&K Seniorklubs medlemmer, også tidligere medarbejdere og pensionerede ansatte, kan blive medlemmer af Idrætsklubben Brüel & Kjær.

Medlemskabet giver adgang til at deltage i en eller flere af de sportsgrene idrætsklubben tilbyder: Badminton, bowling, cykling, dykning, fodbold, golf, pilates og totalgym, motionsløb, mountainbike, orienteringsløb, og spinning. Du kan også være med i Motorklubben eller Gourmetklubben - og frit bruge firmaets motionscenter.

Medlemskab for pensionerede B&K-ansatte koster 70,- kr. per måned og for tidligere B&K-ansatte 100,- kr. per måned.

Det lave kontingent er muligt fordi B&K støtter medarbejdernes medlemskab af Idrætsklubben. Betaling sker ved bankoverførsel til Idrætsklubbens konto i Den Danske Bank: 1551-1541702539 med en note om den periode, du betaler for.
 


26. juni 2014

B&K Senior Klub arrangerer:

Sommer udflugt på Furesøen
-
Tag din partner med!

Tid:

Lørdag den 23. august kl. 13.00 – ca. 17.30.

Sted:    

Ved Restaurant Jægerhuset, Dronninggårds Allé 126, Holte (se kort).

Pris:

Kr. 245,- per deltager. Inkluderer frokostanretning (drikkevarer betales særskilt), kaffe og kage på Jægerhuset, samt bådfart på Furesøen.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest mandag den 18. august 2014. Ledsagere er velkomne.

Nyd godt selskab, skøn natur og friske skumsprøjt!

Vores sommerudflugt på Furesøen begynder med en let frokostanretning, kaffe og kage på Restaurant Jægerhuset, for enden af Dronninggårds Allé i Holte.

Jægerhuset er bindingsværkshus, der ligger højt og med en smuk udsigt over Furesøen. Huset er fra 1896 og har altid været i brug som restaurant. Stedet inspirerede digteren Christian Winther til sangen "Flyv fugl, flyv over Furesøens vove".

Når vi har nydt frokost og kaffe går vi et par trapper ned til anløbsbroen for bådfarten på Furesøen for at opleve en ca. 45 minutters sejltur med en udflugtsbåd mod Birkerød til Furesøbad og retur.

Furesø, der er omkranset af løvskov, rørsump, skovsump og villahaver, huser et rigt og varieret fugleliv. Søen er den største i Mølleå-systemet og Danmarks dybeste – med en dybde på op til 37,7 meter. Bådfarten på de forbundne søer, Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø, startede i 1890'erne.

Vi slutter af med en drink i det grønne.

Parkering og transport

Med bil: Der er 60 gratis p-pladser ved Jægerhuset.

Med bus og tog: S-tog til Holte station og buslinje 170 fra stationen til Parcelvej - derefter 600 meters gang til Jægerhuset. Bussen kører to gange i timen med minuttallene 10 og 40.

Tilmelding og betaling

Indbetal venligst kr. 245,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson

Jørgen Braasch, e-mail: a-jbraasch@mail.dk eller tlf.: 21 27 02 44.
 


20. maj 2014

B&K Senior Klub arrangerer:

Det ukendte Kronborg
- Guidet tur og frokost

Tid:

Onsdag, den 11. juni 2014 fra kl. 11.30 til ca. 15.00.

Sted:    

Vi mødes foran det nye kulturværft, hvorfra vi går samlet til Kronborg

Pris:

Kr. 231,- per person (entre, guide og frokostanretning er inkluderet)

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto senest tirsdag den 3. juni 2014 (se nedenfor). Ledsagere kan ikke medtages.

Oplev kanonsalutter - se tårne og kældre, som kun de færreste ser!

Vi starter kl. 11.30 med en lille tur rundt på voldene og kl. 12 vil vi overvære affyringen af kanonsalver – i alt 27 skud for prins Henrik – ud over Øresund, før selve rundvisningen i slottet begynder.

Vores guide er Jørgen Østergård Nielsen, den tidligere bestyrer af Brüel & Kjærs rettelser og tegningsarkiv i afd. 35, der nu har arbejdet som guide på Kronborg i seks år.

Kronborg fik sit navn i 1577 af Kong Frederik 2., men historien går helt tilbage til 1420'erne, hvor Erik af Pommern opførte den stærkt befæstede borg "Krogen” for at kontrollere skibsfarten i Øresund og indkassere den indbringende Øresundstold.

Jørgen vil føre os til rum og skjulte kroge, hvortil publikum normalt ikke har adgang: Loftet med det imponerende drageværk, kongens vinkælder, et af tårnene eller Erik af Pommerns festsal.

Efter rundvisningen – ca. kl. 13.30 – er der smørrebrød og kaffe på Kronborgs café, Krone B.

Tilmelding og betaling

Hvis du er gangbesværet kan du deltage; men du må være indstillet på at vente på gruppen på passende steder og derfor også på ikke at få det fulde udbytte af rundvisningen.

Indbetal venligst kr. 231,- på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”. Hvis banken skal ordne det for dig, så bed ekspedienten skrive det på samme måde.

Arrangør og kontaktperson

Jørgen Nielsen og Erling Frederiksen. Kontakt via e-mail:
erlingfred@gmail.com eller mobil: 6133 4580.

Parkering og transport - se vejledning
 


19. marts 2014

B&K Senior Klub arrangerer:

Rundvisning på DMI
-
Skibsteknisk Laboratorium
hos FORCE Technology

Tid:

Tirsdag, den 8. april 2014 fra kl. 16.30 til ca. 18.30.

Sted:    

Division for Maritim Industri, Force Technology, Hjortekærsvej 99, 2800 Kongens Lyngby.

Pris:

32 kr. per person (forfriskning inkluderet)

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto senest fredag den 4. april 2014 (se nedenfor). Der er kun 35 pladser, så ledsagere kan ikke medtages.

 

DMI – Division for Maritim Industri – der er en del af FORCE Technology, var tidligere kendt under navnet Skibsteknisk Laboratorium. DMI udvikler, tester og rådgiver industrien i ved bl.a. design af skibe, havne og boreplatforme.

 

Axel Mølgaard Andersen vil vise os rundt i bl.a. DMIs modelværksted, hvor professionelle model-byggere laver præcise kopier af skibe i miniature. På rundvisningen vil vi bl.a. se en skibssimulator og modelforsøg af skibskonstruktioner og maritime anlæg. DMI har prøvetanke og vindtunnel, hvor skibsmodeller bliver udsat for realistisk bølge-, strøm- og vindpåvirkning.

 

FORCE Technology er blandt de førende teknologiske rådgivnings- og servicevirksomheder i Danmark og på det internationale marked. Virksomheden har godt 1.000 medarbejdere fordelt på hovedsædet i Brøndby og datterselskaber i Sverige, Norge, Rusland og USA.

Tilmelding og betaling

Indbetal venligst kr. 32,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”. Hvis banken skal ordne det for dig, så bed dem skrive det på samme måde.

Parkering og offentlig transport

Bygningen ligger på hjørnet af Rævehøjvej og Hjortekærsvej. Der er parkering tæt ved hovedindgangen. Buslinje 183, der kører tre gange i timen fra Lyngby Station, har stoppested lige ud for bygningen – turen tager 8-10 minutter.

Arrangør og kontaktperson

Johannes Eriksen og Erling Frederiksen, kontakt via e-mail:
erlingfred@gmail.com eller mobil: 6133 4580.
 

 

27. januar 2014

B&K Senior Klub arrangerer:

Besøg hos Oticon
- med foredrag og rundvisning

Tid:

Onsdag, den 19. februar 2014 fra kl. 13.00 til ca. 16.00

Sted:    

Oticon, Kongebakken 9, 2765 Smørum

Pris:

Kr. 30,- per person

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto senest den 14. februar 2014 (se nedenfor).

Kom og hør foredrag om Oticons historie, om hørelse, høretab, høreapparater og FM-udstyr. Under foredragene byder Oticon på kaffe og kage og efterfølgende får du en rundvisning i Oticons moderne hovedkontor.

Oticons historie begynder i 1904 da Hans Demant får en kontrakt med General Acoustic Co. og begynder at importere høreapparater til Danmark. Hans hustru havde et høretab og dette motiverede ham til at arbejde for at hjælpe mennesker med behov for støtte af hørelsen.

Et høreapparat er en avanceret kommunikationsenhed, der forstærker lyde og afhjælper specifikke problemer i høreintervallet. Det første danske høreapparat blev produceret i 1940 og Oticon hører i dag til blandt verdens tre førende producenter af høreapparater. Oticon beskæftiger mere end 3500 mennesker på verdensplan.

Det anslås, at der i dag er omkring 500 millioner mennesker på verdensplan, som har et høretab. De fleste mennesker med høretab er over 50 år, men omkring 12 ud af hver 1.000 er under 18 år.

Tilmelding og betaling:

Indbetalt venligst kr. 30,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank- nr. 1551-10842522. Husk at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”. Hvis banken skal ordne det for dig, så bed dem skrive det på samme måde.

Arrangør og kontaktperson:

Jørgen Braasch, e-mail: a-jbraasch@mail.dk eller tlf.: 21 27 02 44.
 

 

8. januar 2014

Husk at tilmelde dig nytårskuren 2014!

B&K Senior Klub afholder sin årlige generalforsamling og nytårskur onsdag den 29. januar 2014
kl. 16.30-22.00 i Brüel & Kjærs kantine.

Selv om arrangementet er gratis, er det af hensyn til planlægningen af middagen vigtigt, at du tilmelder dig. Tilmelding skal ske til Anni Hansen på e-mail: anniogole@hansen.mail.dk eller telefon: 45 86 82 38 senest 21. januar - opgiv dit medlemsnummer og navn.

Alle medlemmer har fået tilsendt:  

Vi ses den 29. januar!
 B&K Senior Klub
c/o Hottinger Brüel & Kjær A/S
Teknikerbyen 28, DK-2830 Virum