B&K Senior Klub

 

 

 

Forside

Meddelelser

Medlemskab

Nyt om navne

Opslagstavlen

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Fotoalbum

Historisk Samling

Meddelelser - 2015

 

Arkiv: 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011

 

 

 

26. oktober 2015

B&K Senior Klub arrangerer:

Torben G.

- 30 år med Brüel & Kjær automotive

En snak om produkter, systemer
og løsninger

Tid:

Tirsdag den 17. november 2015 kl. 16.00 - ca. 18.00.

Sted:    

Brüel & Kjær, Universitetet.

Pris:

Kr. 38,-. Prisen dækker sandwich og øl/ vand.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest tirsdag den 10. november 2015.

Torben G. Nielsen vil fortælle om sine 30 år med automotive hos Brüel & Kjær. Benchmarking og problemløsning i samarbejde med bilindustrien, specielt Volvo, Saab og Toyota med det formål at levere løsninger, der opfylder internationale standarder.

Efter Torbens beretning serveres en sandwich med øl eller vand.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 38,- på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson
Søren Helstrup Gregersen, e-mail: SorenHelstrup.Gregersen@bksv.com eller tlf.: 2280 8707 / mobil: 4060 0585.
 

 

3. september 2015

B&K Senior Klub og
Brüel & Kjær Idrætsklub tilbyder:

Senior-gymnastik

Styrk balance - og hyg med gamle kolleger!

Tid:

Torsdage kl. 8.30-9.30 fra torsdag den 10. september 2015 til december 2015 – gratis prøvetime uden tilmelding – duk bare op!

Sted:    

BKIF Motionscenter, Bygning 10 på Linde Allé, Nærum

Pris:

Kr. 100,- pr. måned, + kontingent for medlemskab af idrætsklubben (se nedenfor)

Tilmelding:

Tilmelding til Svend Lysemose: slysemose@bksv.com

B&K Senior Klub og Brüel & Kjær Idrætsklub kan tilbyde en ny sæson med ugentlig gymnastik for seniorer, hvor alle kan være med - og hvor alle bliver udfordret.

Gymnastikken vil være baseret på Pilates, som er muskel- og balancetræning med kropsbevidstheden i fokus. Pilates styrker, stabiliserer og smidiggør din krop, genopretter ubalancer og er meget effektiv til at forme den gode kropsholdning.  

Instruktør vil være Tina Hassenkam, der gennem en årrække har undervist i gymnastik, Pilates og yoga. Hun arbejder med små hold (maks. 6-7 deltagere) og med individuel instruktion. Timen begynder med let kredsløbstræning ved brug af løbebånd, romaskine og motionscykel. 

Der er omklædningsrum med bade for både mænd og kvinder, der er dog ikke mulighed for at få aflåst sit tøj. Centeret findes i kælderen til bygning 10 på Linde Allé, hvor der er adgang med elektronisk adgangskort. 

Idrætsklubben Brüel & Kjær

Alle B&K Seniorklubs medlemmer, også tidligere medarbejdere og pensionerede ansatte, kan blive medlemmer af Idrætsklubben Brüel & Kjær.

Medlemskabet giver adgang til at deltage i en eller flere af de sportsgrene idrætsklubben tilbyder: Badminton, bowling, cykling, dykning, fodbold, golf, pilates og totalgym, motionsløb, mountainbike, orienteringsløb, og spinning. Du kan også være med i Motorklubben eller Gourmetklubben - og frit bruge firmaets motionscenter.

Medlemskab for pensionerede B&K-ansatte koster 70,- kr. per måned og for tidligere B&K-ansatte 100,- kr. per måned. Betaling sker ved bankoverførsel til Idrætsklubbens konto i Den Danske Bank: 1551-1541702539 med en note om den periode, du betaler for.
 

 

24. august 2015

B&K Senior Klub arrangerer:

Byvandring
på Christianshavn

- guidet rundtur
  

Tid:

Tirsdag den 22. september 2015 kl. 16.00 - ca. 17.30.

Sted:   

Christianshavns Torv ved Metro-søjlen.

Pris:

Kr. 59,-. Prisen dækker rundvisning med guide.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest fredag den 11. september 2015.

Transport:

Se vejledning (pdf).

 

 

 

 


Tag med på vandring i Københavns bydel, Christianshavn, og oplev kanalerne, de gamle huse og havnen
. I 1617 lod Christian 4. anlægget af denne nye by begynde på et lavvandet og sumpet område ved en halvø på Amager – lige over for Slotsholmen.
 

Det meste af Christianshavn blev bebygget i løbet af 1600-tallet - og er aldrig brændt. Derfor vil vi på vores vandring opleve originale grundmurede huse og købmandsgårde. Vores guide på turen bliver Uffe Gadeberg, der i mange år har arrangeret kulturrejser, og han vil blandt andet føre os til Eigtveds Pakhus fra 1748 og fortælle om tørdokken fra sejlskibenes tid.
 

Turen bringer os også ind i en original købmandsgård, bydelens idylliske baggårde og en tur langs kanalen. Vi vil høre om de to kirker, Christians Kirke og Vor Frelser Kirke. Vi går videre op på Christianshavns Vold med Lille Mølle fra 1750 og slutter i Amagergade med den originale bygning fra den folkekære tv-serie Huset på Christianshavn - og genboen Rottehullet.
 

Transport
Det kan IKKE anbefales at køre selv – der er få parkeringspladser og det er dyrt at parkere. Til gengæld er forbindelserne med Metro, bus eller tog gode.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 59,- på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson
Connie Christiansen, e-mail: harryc@outlook.dk eller tlf.: 4914 4937 / mobil: 4089 4937.
 


18. juni 2015

B&K Senior Klub arrangerer:

Tur til Hammermøllen
i Hellebæk

- Rundvisning og middag
  

Tid:

Onsdag den 26. august 2015 kl. 16.00 - ca. 20.00

Sted:    

Bøssemagergade 21, 3150 Hellebæk.

Pris:

Kr. 295,-. Prisen dækker rundvisning og middag.

Tilmelding: Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest torsdag den 8. august 2015.
Transport: Se vejledning.


 

 

Gennem flere hundrede år er vandkraften blevet udnyttet til industri i området omkring Hellebæk. Få en rundvisning med egen guide på den historiske mølle og de tilstødende anlæg
under de grønne bøge midt i Hellebæk Skov. Se møllen med dens to hjul i funktion, hvis der er vand nok i Mølledammen - og det plejer der at være - og hør om det tilhørende smedeværksted.

Allerede i 1598 lod Christian IV den første hammermølle opføre i Hellebæk. Hammermøllen var en af syv vandmøller som med værkstederne i Bøssemagergade udgjorde Kronborg Geværfabrik. Den nuværende mølle er fra 1765 og blev benyttet indtil 1870. I 1960'erne tog lokale folk initiativ til at restaurere Hammermøllen og i 1982 kunne den genindvies.

Efter en kort spadseretur gennem skoven kommer vi til turbinehuset, hvor der er udstilling om vandkraft og hvor en endnu fungerende turbine producerer el til lokalt brug. I bygningens overetage findes der en fin model af hele Hellebækområdet. Her får vi hele historien om industrien i Hellebækområdet. Rundvisningen varer halvanden time.

Middag i caféen
Kl. 17.30 spiser vi middag i Café Hammermøllen, som vi får helt for os selv. Caféen ligger i selve møllen og m
iddagen består af en buffet med kød og dertil kommer salat, grønsagstærte og ovnbagte kartofler, samt 1 genstand øl/vin/vand per deltager. Hele måltidet afsluttes med kaffe og kage.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 295,- på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.


Arrangør og kontaktperson
Hans-Ole Ketting, e-mail: h-o.ketting@post.tele.dk eller tlf.: 45 80 63 48.
 

 

21. maj 2015

B&K Senior Klub arrangerer:

Sommerudflugt til Christiania
med fælles spisning på Papirøen

- Tag din partner med!

Tid:

Torsdag den 11. juni 2015 kl. 15.00 - ca. 18.30

Sted: Christianias hovedindgang i Prinsessegade, Christianshavn.
Pris: Kr. 50,-. Prisen dækker guiden i Christiania. Mad og drikke på Papirøen er ikke inkluderet, men betales på stedet.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest tirsdag den 2. juni 2015. Ledsagere er velkomne!

 

 

 

 


 

Få et indblik i lidt af det, som er Christiania - hippiefristaden på Christianshavn. Den er uden tvivl én af Danmarks største turistattraktioner med en halv million besøgende turister årligt. I medierne hører vi mest om hashhandlen i Pusher Street, men Christiania er meget mere. 

Dette års sommerudflugt er en guidet tur i fristaden - det grønne og bilfrie område på cirka 34 hektar og med omkring 900 beboere - midt i København. Her er en blanding af usædvanlige huse, kreative små virksomheder, mad, musik og grønne træer - og frisk luft, krydret med lugten af hash. På turen vil en ”ægte” christianit fortælle om historien og dagliglivet. 

Turen varer i alt halvanden time - en halv times foredrag efterfulgt af en gåtur rundt på området. Husk at krydse fingre for godt vejr – og klæd dig praktisk til gåturen i terrænet.

Efter rundvisningen går vi til Papirøen, der er nabo til Christianshavn og ligger 8-900 meter eller ti minutters gang fra Pusher Street. Øen ligger ud til havneløbet og med udsigt til Skuespilhuset, Nyhavn og Operaen.

Copenhagen Street Food findes i nogle af de grå industrihaller, der i mange årtier gemte på masser af papir. Her er nu 33 stande og containere, hvorfra der sælges street food fra alverdens lande. Du kan få en mad-oplevelse og blive mæt for cirka 50-75 kr.

Parkering og transport -
se vejledning.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 50,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson
Anni Hansen, e-mail: anniogole@hansen.mail.dk eller tlf.: 45 86 82 38.
 

 

4. april 2015

Dr. Brüel er død


Fredag den 3. april har B&K Senior Klubs bestyrelse med beklagelse modtaget denne besked fra familien, som beder os viderebringe den til klubbens medlemmer:

Per gik desværre bort skærtorsdag den 2. april.

Bisættelsen finder sted fredag den 10. april kl. 13.00 i

Gammel Holte Kirke
Kohavevej 81
2950 Vedbæk

Efterfølgende er der gravøl for alle i hjemmet på

Gammel Holtevej 97
2840 Holte

På familiens vegne

Peter Brüel

 

 

25. marts 2015

B&K Senior Klub arrangerer:

Fokus på historien

Arbejdspladsen Brüel & Kjær

 

Tid:

Mandag den 20. april 2015 kl. 15.00-18.00

Sted:    

Universitetet på Brüel & Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum

Pris:

Kr. 60,-. Prisen dækker tre stykker smørrebrød og en øl eller vand.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest tirsdag den 14. april 2015.

På baggrund af Per Brüels 100 års dag sætter B&K Senior Klub fokus på Brüel & Kjærs historie – og du har mulighed for at dele din oplevelse af arbejdspladsen med andre!

I 1942 skabte to unge ingeniører, Per Brüel og Viggo Kjær, firmaet Brüel & Kjær ved et køkkenbord i København, men snart blev Brüel & Kjær et dansk multinationalt ingeniør- og elektronikfirma med hovedsæde i Nærum.

Firmaet har gennem årene været arbejdsplads for tusinder af mennesker og været med til at forme deres daglige liv. Brüel & Kjær har sat præg på lokalsamfundet og været med til af forandre landsbyen Nærum til en storbyforstad.

På dette møde vil Svend Gade holde et indledende foredrag om ”Arbejdspladsen Brüel & Kjær” – og du får også selv chancen for at fortælle om dine oplevelser med kollegerne, opgaverne og produkterne - og høre andres historier. Forbered gerne et kort indlæg (max. 10 min.), hvis du har lyst! Mødet afsluttes med smørrebrød og en øl eller vand.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 60,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive:
1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder ”Tekst på modtagers kontoudskrift”.

Arrangør og kontaktperson
Carsten Frederiksen, e-mail:
carsten.frederiksen@bksv.com eller tlf.: 20 49 72 18.
 

 

18. marts 2015

 

Billeder:

Per V. Brüels
100 års dag
- åbent hus

Den 6. marts fyldte Per V. Brüel 100 år og fejrede dagen ved at holde åbent hus for blandt andre familie, venner og gamle kolleger i firmaet Brüel & Kjær. Mange af B&K Senior Klub mødte op til det festlige arrangement for at gratutere fødselaren. Brüel & Kjær havde hyret en professionel fotograf, Finn Brøndum, til lejligheden.
- Se Finn Brøndums billeder her

Ole Brøsted Sørensen fotograferede da en lille gruppe fra B&K Senior Klub besøgte Per Brüel i marts 2014 for at skanne nogle af hans mange lysbilleder til Historisk Samling. Ole var også med da Per Brüel holdt åbent hus.
- Se Ole Brøsted Sørensens billeder her
 

 

5. marts 2015

B&K Senior Klub og Brüel & Kjær arrangerer:

Rundvisning på
Brüel & Kjær

 

Tid:

Mandag den 23. marts 2015 kl. 14.00-17.30

Sted:    

Receptionen, Brüel & Kjær

Tilmelding:

Tilmelding senest torsdag den 19. marts 2015
(se nedenfor)

Firmaet Brüel & Kjær lukker nu dørene op og inviterer dig til en rundvisning i virksomheden.

Efter en kort velkomst og introduktion vil deltagerne blive delt op i mindre grupper (8-10 personer), som hver får sin egen guide. Under rundgangen i firmaet vil du besøge flere afdelinger og møde medarbejderne. Turen går bl.a. til kvalitetssikring, produktion, ordrekontor, marketing, service og universitetet med laboratorie og udstilling – alle steder vil medarbejdere stå klar til at fortælle om deres arbejde.

Omkring kl. 16.30 mødes vi alle igen i kantinen, hvor B&K vil byde på en forfriskning og en sandwich.

Tilmelding
For at imødekomme firmaets adgangskrav og af hensyn til bemanding og fortæring, er det vigtigt, at du tilmelder dig. Det letter registreringen, hvis du i forbindelse med din tilmelding opgiver både dit navn og dit medlemsnummer.

Tilmelding skal ske senest torsdag den 19. marts til Anni Hansen per e-mail, anniogole@hansen.mail.dk eller telefon: 4586 8238.
 

 


 

 

17. februar 2015

Brüel & Kjær markerer Brüels 100 år

Firmaet Brüel & Kjær Sound & Vibration Measurement markerer Per V. Brüels 100-årsdag den 6. marts. Det sker blandt andet ved at udsende et sæt materiale til pressen: en pressemeddelelse, en artikel og en serie fotos – det hele er skrevet på både dansk og engelsk og kan ses på virksomhedens hjemmeside.

"Brüel & Kjær i dag afspejler hans handlinger og visioner" siger direktør Lars Rønn i artiklen. "Vores virksomhedskultur, stoltheden over vores kvalitetsprodukter og vores fokus på innovation har alle rødder i de tidlige dage. Hvis denne virksomhed er synonym med lyd og vibration, er det fordi, vi stadig identificerer os med det grundlag, Per Brüel og hans partner Viggo Kjær skabte".

Se siden med links til Brüel & Kjærs presse-sæt
 

 

10. februar 2015

Per V. Brüel fylder 100 år

Per V. Brüel fejrer sin 100 års fødselsdag fredag den 6. marts ved at holde åbent hus. Fejringen sker på selve dagen i hjemmet på Gammel Holtevej 97, Gl. Holte, kl. 13.00-17.00.

Alle, som har lyst til at hilse på, er velkomne
- af hensyn til logistikken bedes du venligst melde din deltagelse senest søndag d. 1. marts (tlf, sms eller mail) til Per og Peter Brüel (mobil 6076 0024, email peterbruel@fastmail.fm).

Se invitation og praktiske oplysninger
 

 

4. januar 2015

Husk at tilmelde dig nytårskuren 2015!

B&K Senior Klub afholder sin årlige generalforsamling og nytårskur onsdag den 28. januar 2015
kl. 16.30-22.00 i Brüel & Kjærs kantine.

Nytårskuren med fælles spisning og underholdning er gratis, men af hensyn til planlægningen af middagen er det vigtigt, at du tilmelder dig. Tilmelding skal ske til Anni Hansen på e-mail: anniogole@hansen.mail.dk eller telefon: 45 86 82 38 senest 20. januar - opgiv dit medlemsnummer og navn.

Læs mere i det materiale, der er sendt til alle medlemmer:  

Vi ses den 28. januar!
 B&K Senior Klub
c/o Hottinger Brüel & Kjær A/S
Teknikerbyen 28, DK-2830 Virum